5 jun - Okategoriserade

Skepp o hoj! Segling – Destination Öland

Nu drar vi ut och seglar igen! Fryshuset och Södermalms SDF tar med unga på en 3 dagars seglats till Öland. Det finns fortfarande platser kvar! Klicka för att läsa mer

Vill du ha ett äventyr för livet? Segla med Fryshuset och Södermalm i sommar!

Rutten går Västervik-Öland-Kalmar. Tre dygn. Vi lever båtliv och sover och lagar mat/äter ombord.

Vi räknar med att bada, besöka Byxelkrok (Öland), spela spel, köra lekar och work shops/samtalsövningar kring olika teman. Vi räknar med att lära känna nya ungdomar och samla på oss en massa kunskap och erfarenhet. Och inte minst så räknar vi med att ha VÄLDIGT roligt!!

Är du nyfiken och vill veta mer? Prata med personalen

 

Datum: 27-29 juni

Segling: Västervik-Öland-Kalmar

Ålder: 13-17 år

INFORMATION SEGLING

 

Datum: 27-29 juni

Segling: Västervik-Öland-Kalmar

Ålder: 13-17 år

Lite info: Vi kommer att chartra en buss från Stockholm till Västervik och sedan från Kalmar till Stockholm. På båten kommer ungdomarna att delas in i arbetslag. Dessa kommer att segla båten och utföra skeppssysslor ombord. Sysslor innefattar laga mat, diska, städa och få utbildning i seglingskunskap. Arbetslagen kommer att jobba i skift om 4 timmar; 4 timmars arbete, 4 timmars vila (om det är 2 grupper). ALLA unga ombord måste ingå i arbetslag och delta i de olika uppgifterna. Mat lagas och äts båten och består till mesta del av husmanskost. Vi räknar med ca 25 ungdomar och 4 personal.

Måste/bra att ha med sig är: regnkläder (byxor och jacka eller rock), gummistövlar, varma kläder, badkläder, åksjuketabletter, solkräm, solglasögon. Vi räknar med att bada, besöka Byxelkrok (Öland), spela spel, köra lekar och work shops/samtalsövningar kring olika teman. Rutten kan ändras beroende på väder.

Vi kommer ha ett tillfälle för föräldrar att träffa personal och kapten på Fryshuset och ställa frågor.

Anmälan görs till:

cecilia.ostergren@fryshuset.se

eller på MUK Fryshuset eller Fryschillet.