Om MUK

MUK Fryshuset ligger på Mariaskolan vid Zinkensdamm och är en fritidsgård för unga i åldrarna 13-19 år. Hos oss kan du umgås, spela bordsspel, utmana en kompis på pingis eller biljard, laga mat, baka och en massa andra saker. Vi har musikstudio på tisdagar och onsdagar där man kan spela in sång, rap, skriva låter eller jobba med musikproduktion. Hos oss kan du lära dig Logic X musikprogram och ta studiokörkort för att kunna sitta själv och arbeta. Tycker du om att dansa så kan du hälsa på en fredagkväll då det brukar bli spontana danssessioner framför speglarna med danskunnig personal. Hos oss kan du också uppträda med musik, dans eller annat på våra open stage-kvällar!

Vi är en plats där unga kan träffas, umgås och aktivera sig på sina egna villkor. Det finns utrymme för engagemang, ansvarstagande och utveckling likväl som för återhämtning och rekreation för den som behöver.

Vi jobbar aktivt för att skapa en känsla av gemenskap, trygghet och glädje genom att umgås, samtala och delta i olika sällskapsaktiviteter med ungdomarna. Vi agerar stöd gällande läxor, skolgång, fritiden, framtiden och andra teman som utgör ungdomars vardag.

Är du ungdom och har förslag på hur vi kan bli bättre? Prata med våran ungdomsstyrelse! Fråga personalen så hänvisar vi till våran styrelse med ungdomar som jobbar aktivt för att ungas tankar och idéer ska bli till verklighet.